Sărbătoarea Bujorului la Comana

3:58:00 AM 0 Comentarii

Vă amintiți că mai demult vă povesteam despre o oază de liniște și relaxare, în apropiere de București, în Delta Neajlovului, denumită Casa Comana?
Din 2014 și până în prezent am mers de multe ori și de fiecare dată a reprezentat o reală plăcere. Casa Comana este într-o continuă schimbare, în sensul că mereu se mai construiește ceva, se mai adaugă activități pentru petrecerea timpului liber sau preparate de sezon în meniul restaurantelor.

Casa Comana arată altfel în fiecare anotimp, dar primăvara și mai ales în luna mai când înfloresc bujorii totul devine mai vesel și mai colorat. Să nu uităm că bujorul reprezintă simbolul acestui resort și îl regăsim în foarte multe detalii din interiorul hotelului. Aici orice detaliu spune o poveste inspirată din istoria Valahiei.

Cele mai noi atracții și facilități sunt reprezentate de sălile de conferințe și evenimente (Regina Maria, Nicolae Iorga și Principele Carol al II-lea), Clubul Copiilor și locul de joacă din exterior, plimbările cu trăsura, Trenulețul Orient Express și Comana Club.
Sălile de conferință și evenimente sunt destinate atât companiilor, cât și celor care doresc să își serbeze ziua onomastică sau să petreacă mai multe ore în compania familiei și a prietenilor.

Clubul Copiilor și locul de joacă din exterior sunt preferatele Siminei atunci când mergem la Casa Comana. Nu se plictisește niciodată de ele.
De o plimbare cu trăsura m-am bucurat de curând și pot spune că reprezintă un plăcut moment de relaxare după ce alungi toate gândurile, admirând tot ce poate oferi natura în acest mic colț de rai.

Trenulețul Orient Express își merită pe deplin numele, deoarece în vremurile îndepărtate celebrul tren cu același nume trecea și prin localitatea Comana. O mică parte a istoriei este astfel readusă în zilele noastre. Trenulețul pleacă din fața Parcului de Aventură Comana, trece prin Delta Neajlovului, iar apoi prin localitatea Comana și pe lângă Mănăstirea Comana, întorcându-se de unde a plecat. Copiii sunt cei mai încântați, dar pot spune că eu m-am simțit excelent în această plimbare. Deja trenulețul a devenit un simbol al resortului.

Comana Club reprezintă un club pentru copii mai mari și adulți, unde indiferent de vreme te poți juca în voie: bowling, biliard, baschet, loveste clovnul, air hockey, mașini, motociclete, terminator, console video, tonomat jucării. Este alegerea perfectă mai ales pe o vreme rece și mohorâtă.
Comana-Club-Resort-Casa-Comana-01
Comana-Club-Resort-Casa-Comana-02
Comana-Club-Resort-Casa-Comana-03
Să nu uităm că de curând Casa Comana are și un nou site, mult mai frumos din punct de vedere al design-ului și mai util din punct de vedere al informațiilor, fiind și ușor de utilizat. Vă invit și pe voi să accesați casacomana.ro și să aruncați un ochi :D
Ziua de 8 mai 2016 a fost o zi mai specială la Comana. Am avut ocazia să particip alături de ambasadorul Marii Britanii la București, Excelența Sa Domnul Paul Brummel, alți oficiali englezi și câțiva bloggeri de travel la un altfel de eveniment la Casa Comana, unul mai solemn și mai emoționant: Comemorarea eroilor englezi căzuți la Comana pe data de 7 mai 1944. Cu siguranță puțini sunt cei care știu ce s-a întâmplat atunci: un avion al forțelor britanice a fost doborât de germani în timp ce încerca să ne atace, în balta Comana. Localnicii au luat trupurile neînsuflețite ale soldaților și le-au îngropat creștinește, plângând la căpătâiul lor. Pentru mai multe detalii privind faptele petrecute atunci, vă invit să urmăriți acest filmuleț. Veți asculta mărturii ale unor oameni simpli, dar cu o inimă mare:
Această comemorare are loc la Casa Comana de 21 de ani și reprezintă un gest frumos pe care dl. Gelu Palamaru îl face cu sufletul deschis an de an.
Inițial ne-am întâlnit cu toții în sala Regina Maria și am urmărit filmulețul de mai sus, emoționându-ne atunci când i-am revăzut în sală pe unii oameni dintre cei de pe ecran, din păcate mai bolnavi, dar cu sufletul mai aproape de Dumnezeu.
Ulterior s-a plecat la Mănăstirea Comana unde a avut loc slujba de pomenire și s-au depus coroane în cripta special creată pentru eroii căzuți în razboaie. Din fericire, vremea a ținut cu noi și totul s-a desfășurat afară.

You Might Also Like

0 comentarii: